Credentia logotype

Henrik Moe

Ekonomichef – Ekonomi

Hur skulle du beskriva teamet på Credentia?
På Credentia är det alltid nära till beslut. Ledningsgruppen finns tillgänglig på kort varsel och har mandat att besluta om det mesta inom ramen för budget. Behöver något lyftas högre upp är inte organisationen större än att man kan få svar från högre instans väldigt snabbt. Hela företaget präglas av en familjär känsla och vi har högt i tak och ruskigt kul på arbetstid. Alla arbetar åt samma håll - framåt.

Vad är det bästa med ditt jobb? 
Det bästa med jobbet är alla underbara medarbetare. Engagemanget i företaget och intresset för ekonomi är högt jämfört med många andra ställen jag arbetat på. Att vi är duktiga på att hålla arbetstiderna innebär att man kan utnyttja den lediga tiden man har. Resorna till och från jobbet tar inte mer än 2,5 timme per vecka, vilket bidrar till ännu mer ledighet jämfört med en som pendlar kanske 10 timmar eller mer per vecka.

Berätta om en vanlig dag.
Jag är ekonomichef på Credentia sedan maj 2013. Mitt jobb är minst sagt varierat och innebär att allt som sker i bolaget, som har en ekonomisk konsekvens, förr eller senare passerar mina ögon. Till min hjälp har jag en avdelning med en snittålder på 30 år (förutom mig själv). Mina arbetsdagar blir sällan som jag tänkt. Vi har vissa moment som skall göras varje månad men man måste vara enormt flexibel och snabbt kunna växla mellan arbetsuppgifter. Det vanliga består i att vi börjar klockan 7 och går hem klockan 16. Vi är duktiga på att hålla dessa tider.

Några av mina kollegor